lamellen
Meer ruimte in je woning

Het plaatsen van dakkapellen van Windak kan de ideale oplossing wanneer men meer ruimte wilt hebben. Je kan op de zolder een grote kamer maken, wanneer je in de gelegenheid bent om zowel voor als achter op het dak een dakkapel te plaatsen. Hiervoor zal je echter toestemming moeten vragen. In veel gevallen krijgt men toestemming voor één dakkapel achter op het dak te plaatsen maar niet aan de voorzijde. Men zegt vaak dat het de straat ontsiert. Wanneer dat echter wel het geval is kan men over het algemeen gemakkelijk twee mooie kamers maken op de zolder.

 

Informatie

Wanneer je de dakkapel wilt gaan plaatsen is het belangrijk dat je eerst zelfonderzoek doet. Tips hierover kan je bijvoorbeeld vinden op Woningfacts. De kosten van een dakkapel kunnen behoorlijk verschillen. Dat is afhankelijk van de te gebruiken materialen, grootte en constructie. Je kan je wel voorstellen dat een klein dakkapel goedkoper zal zijn dan een groot dakkapel.

 

Kosten

Je kan je dakkapel van hout laten maken door een aannemer. Wanneer je al in het huis woont, dan kan de ruimte op het dak worden gemaakt, waarop de aannemer de dakkapel kan opbouwen. Voordat je echter zo ver bent, zal je eerst verschillende offertes moeten aanvragen bij meerdere aannemers. Er kunnen onderling nogal wat verschillen inzitten. Bespreek, voordat je de aannemer die je hebt uitgekozen, die de werkzaamheden kan uitvoeren, de offerte samen goed door. Eventuele aanpassingen moet je op de offerte er bijschrijven en voor goedkeuring samen ondertekenen. Een aannemer zal op de offerte, voor het opbouwen van de dakkapel, over het algemeen drie dagen rekenen. Wanneer je zelf de ruimte op het dak maakt kan je de kosten en tijdsduur terugbrengen tot twee dagen werken.

Je kan de dakkapel ook van kunststof laten maken. Dat is duurder, maar na een verloop van tijd goedkoper. Een kunststof dakkapel is eenmaal geplaatst onderhoudsvrij. Een houten dakkapel zal met een vaste regelmaat geschilderd moeten worden. Omdat het vaak hoog is zal men de werkzaamheden laten uitvoeren door een schilder. Dat is natuurlijk ook geen goedkope aangelegenheid.

 

Wanneer je weet wat je wilt laten plaatsen zijn ook de ramen van belang. Op de eerste plaats moet je je afvragen hoeveel ramen je wilt hebben. Wat ook van belang is, in verband met de kosten, is of je vaste of openslaande ramen wilt hebben. Het is belangrijk om toch minimaal één openslaand raam te gebruiken. Luchten tijdens de warme zomermaanden is noodzakelijk. Een openslaand raam is een stuk duurder dan een vast raam. Het zijn hierbij zowel de arbeidskosten als het materiaal dat er voor nodig is. Een vast raam heeft geen scharnieren en dergelijke nodig.

 

Je kan ook kiezen voor de duurste mogelijkheid en dat is het dakkapel te laten optrekken in polyester. Dit is net als een gewoon kunststof dakkapel duurder dan een houten dakkapel.

 

Vervolgens is de mogelijkheid ook een prefab dakkapel te laten plaatsen. Dat kan namelijk in een dag gemonteerd worden. De dakkapel wordt kant en klaar in de werkplaats gemaakt. Wanneer het wordt gemonteerd, wordt het door een kraan op het dak geplaatst. De aannemer zal het, wanneer het geplaatst is, helemaal afwerken.

Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5-7 werkdagen
  • Laatste leveringen gemiddeld 4,7 dagen