lamellen
Oplossing voor extra brede ramen = lamellen

Lamellen staan bekend om de functionaliteit. Lamellen zijn ideaal als zonwering. U kunt de zon tegenhouden, maar ook de lamellen zo kantelen dat u toch veel licht in de ruimte krijgt. Lamellen zijn geschikt om te hangen in verschillende ruimtes, zoals kantoren, badkamers of woonkamers. Lamellen hebben vele voordelen, zo zijn lamellen geschikt voor grote of brede ramen.

Grote lamellen op maat kopen
Heeft u brede of hoge ramen? Geen probleem. Lamellen kunnen tot 6 meter breed en 3 meter hoog worden geproduceerd. Lamellen ziet u dan ook vaak hangen voor grote raampartijen en schuifpuien.

Grote lamellen op maat

Wat kost een lamellenrails van 6 meter breed en 3 meter hoog?
Dat een lamellenrails tot 6 meter breed geproduceerd kan worden, betekent niet dat het veel hoeft te kosten. De kosten van lamellen met een rails van 6 meter breed en lamellen van 3 meter hoog zijn € 488,41. De lamellen zijn dan 89 mm breed en zijn verder voorzien van standaard opties. De lamellenrails wordt geleverd met montagesteunen en een ketting om de lamellen te bedienen en een koord om de lamellen te kantelen. Verder worden de lamellen op maat in de meeste gevallen gratis bij u thuisbezorgd.

Wat kost een lamellen op maat met uw gewenste maten? Bereken hieronder de prijs:
Prijs berekenen

Welke opties zijn mogelijk bij een grote lamellen?
U kunt zelf bepalen hoe duur de lamellen worden. U bepaalt welke opties u kiest om zo tot het gewenste product te komen. Alle opties zijn mogelijk bij een grote breedte of hoogte, maar aan sommige opties zitten een meerprijs.

 

1.    Lamelbreedte bij brede lamellen
U kunt bij lamellen kiezen uit verschillende lamelbreedtes. Alle lamelbreedtes zijn geschikt tot 6 meter breed, maar niet iedere lamelbreedte is geschikt voor grote of brede ramen:

 -       52 mm: dit is de kleinste maat lamellen.
U kunt kiezen uit 16 kleuren. Hoe breder de rails moet zijn, hoe meer lamellen u nodig heeft van 52 mm. Dit is dan ook de reden dat 52 mm lamellen duurder zijn dan andere lamelbreedtes bij dezelfde maat rails.

-       70 mm: dit is de middelste maat lamellen.
U kunt kiezen uit 10 kleuren. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 70 mm. 70 mm lamellen zijn een stuk goedkoper dan 52 mm bij dezelfde maat rails, maar duurder dan 89 mm en 127 mm.

-       89 mm: dit is de meest bestelde maat lamellen.
U kunt kiezen uit meer dan 150 kleuren en er zijn ook meerdere prijsgroepen. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 89 mm. 89 mm lamellen zijn de goedkoopste lamellen in vergelijking met de andere lamelbreedtes en dezelfde lamelbreedte

-       127 mm: dit is de breedste maat lamellen.
U kunt kiezen uit 8 kleuren. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 127 mm. 127 mm lamellen zijn iets duurder dan 89 mm , maar een stuk goedkoper dan 52 mm en 70 mm bij dezelfde maat rails. De reden dat 127 mm duurder zijn dan 89 mm, omdat deze lamellen in een andere prijsgroep vallen.

Om te kijken of u de lamelbreedte geschikt vindt en de kleur juist is kunt u gratis kleurstalen aanvragen.

Lamelbreedte

 

 

2.     Pakketzijdes bij grote lamellen

U bepaalt zelf aan welke kant het pakket komt als de lamellen niet zijn uitgehangen:

-       Rechts: het pakket hangt dan aan de rechterkant. Als u de lamellen bedient, dan worden de lamellen van rechts naar links geschoven. Deze pakketzijde kan handig zijn als u aan de rechterkant ruimte heeft. Ook kan het zo zijn dat u aan de rechterkant van het raam meer zoninval heeft en dan kunt u de lamellen alleen voor de rechterkant van het raam hangen. Er geldt geen meerprijs voor deze optie.

-       Links: het pakket hangt dan aan de linkerkant. Als u de lamellen bedient, dan worden de lamellen van links naar rechts geschoven. Als u aan de linkerkant ruimte heeft, dan is deze pakketzijde handig. Verder kan het zo zijn dat u aan de linkerkant van het raam meer zoninval heeft en dan kunt u de lamellen alleen voor het linker gedeelte van het raam hangen. Er geldt geen meerprijs voor deze optie.

-       Middensluiting: het pakket is evenredig verdeeld over de rechter- en linkerkant. Als u de lamellen bedient dan schuiven de lamellen richting het midden. Het ziet er mooi uit als de pakketten gelijk zijn verdeeld. Er geldt een vaste meerprijs van €8,50 voor middensluiting.

-       Middenpakket: het hele pakket hangt in het midden van de rails. Als u de lamellen bedient dan schuiven de lamellen richting de rechter- en linkerkant. Sommige raampartijen hebben in het midden een kozijn, het is dan mooi om het pakket daar te hangen. Er geldt een meerprijs van €8,50 voor middenpakket.
Paketzijdes

 

3.   Systeem kleur
U kunt kiezen uit 3 soorten systeemkleuren. Dat betekent de kleur van de rails en de ketting.

-       Wit: dit is de meest bestelde systeemkleur, omdat wit altijd mooi staat. Wit past bij alle kleuren lamellen en de meeste kozijnen zijn wit.

-       Technisch zilver: deze kleur staat mooi als u ook kiest voor grijze of zilveren lamellen.

-       Bruin: als u bruine kozijnen of bruine lamellen heeft dan is het mooi als het systeem ook bruin is.

Er geldt geen meerprijs voor de systeemkleur.

4.    Montage plafond
U kunt kiezen voor onderstaande montage

-       Plafond montage: voor montage aan het plafond.

-       Wand montage: voor montage aan de wand of op het kozijn. Er geldt een meerprijs van €8,00.

Waarom is raamdecoratie belangrijk voor grote ramen?
Grote of brede ramen zijn erg prettig, omdat ze zorgen voor een lichte woonkamer. Uw woonkamer ziet er dan groter en ruimtelijker uit. Sommige mensen vinden het zonde om iets voor grote of brede ramen te hangen. Op die manier heb je minder lichtinval en kunt u minder naar buiten kijken. Toch is het belangrijk om raamdecoratie op te hangen om de volgende redenen:

-       Zonlicht tegenhouden: u kunt met lamellen bijvoorbeeld het zonlicht tegenhouden. Dit is handig als de zon fel naar binnen schijnt. In de zomer kan het bovendien erg warm worden als u geen raamdecoratie heeft hangen.

-       Privacy: het is fijn als u naar buiten kunt kijken, maar dit betekent dat het andersom ook mogelijk is. Een beetje privacy is wel prettig. Met lamellen kunt u de lamellen zo kantelen dat u nog wel lichtinval heeft maar wel wat meer privacy.

-       Isolatie: in de zomer kan het erg warm worden in de ruimte, maar in de winter kan er veel warmte verloren gaat via het raam. Als u niets heeft hangen dan bent u deels voor het niets aan het stoken.

-       Inbrekers: Veel mensen hebben een lamp met timer aangezet als zij weg zijn van huis, maar als u niets voor de ramen heeft hangen dan kunnen inbrekers dat ook zien.

 Raamdecoratie

 

Heeft u garantie op grote lamellen?
U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de lamellen. Onze lamellen worden gemaakt bij een Nederlandse fabriek en worden gemaakt van de hoogste kwaliteit. Ook de kwaliteit van de werking blijft hetzelfde, ongeacht de breedte. U krijgt standaard bij ons 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat moet u doen bij problemen of klachten?
Mocht er een probleem of defect ontstaan dan heeft u hier garantie op. Gebruikersschade valt niet onder de garantie. Als u een probleem heeft dan dient u hier  een filmpje of foto te sturen, zodat wij de juiste oplossing kunnen bepalen. Wij zullen dan de lamellen rails of lamellen ophalen om te herstellen of een nieuwe lamellen rails of lamellen produceren. Mocht er een onderdeel of lamel kapot gaan dan dient u een foto te sturen en dan zullen wij het onderdeel zo spoedig mogelijk nasturen en anders ophalen voor herstel.  

 Hoe lang duurt het voordat grote lamellen worden geleverd?
Lamellen worden op maat voor u geproduceerd. Er liggen dus geen standaard maten van lamellen klaar. De levertijd van lamellen bedraagt gemiddeld tien tot vijftien werkdagen voordat de bestelling bij u wordt geleverd. U hoort twee dagen van tevoren wanneer wij langskomen om te leveren en op de dag zelf ontvangt u een sms met een trackingslink van onze chauffeur.

Hoe worden grote lamellen geleverd?
In de meeste gevallen worden grote of brede lamellen op maat gratis bij u thuis geleverd. Onze lamellen worden verpakt met karton om mogelijke beschadigingen te voorkomen. Daarnaast worden onze lamellen met een speciale vrachtwagen vervoerd.

Lamellen voor een groot raam inmeten
Inmeten van lamellen is niet moeilijk. U bepaalt eerst of u de lamellen tussen het kozijn of twee muren gaat hangen (in de dag montage) of over het kozijn heen gaat hangen (op de dag montage. U heeft voor het meten een meetlat of -lint nodig en pen en papier om de maten op te schrijven.

Let op: Wij raden aan om altijd 3 keer te meten zodat meetfouten worden voorkomen.

Montage in de dag                                                       Montage op de dag

Montage in de dag
Montage in de dag 
Als u in de dag gaat monteren dan meet u de maat op tussen de muren en kozijnen op 3 plekken. Het kan namelijk zo zijn uw muren of kozijnen niet waterpas zijn en dat uw lamellen dan ergens tegenaan gaat lopen. U kunt uw lamellen dan niet kantelen en zo niet gebruiken. Als u de maat heeft opmeten dan trekt u 1 cm van de gemeten breedte af, met deze speling weet u zeker dat het maatproduct past en de lamellen vrij hangen. Bij de hoogte meet u de bovenkant van het kozijn tot de onderkant en trekt u ook 1 cm af van de breedte.

Montage op de dag
Als u op de dag gaat monteren dan geeft u eigenlijk de breedte op van hoe breed u wilt dat het lamellen wordt. U kunt zelf de gewenste overlap bepalen, maar de jaloezieën moeten wel altijd vrij kunnen hangen. Als de lamellen ergens tegenaan komen dan kantelen de lamellen niet. Bij de hoogte geeft u de hoogte op die het jaloezie inclusief systeem moet worden, dus deze moet u er soms bij optellen. Ook de onderkant van de jaloezieën moeten vrij kunnen hangen om te kantelen.

Groot lamellen monteren
Ook de montage van lamellen is niet lastig. Als u een brede rails gaat monteren is het wel handig om met z’n tweeën te doen. De plafondmontage en wandmontage lijkt erg op elkaar. Hieronder leest u hoe u lamellen monteert.

  1. Teken met een potlood waar de boorgaten voor de steunen op het plafond of de wand komen. Let op dat de gaten op een gelijke lijn komen
  2. Let op de lamellen moeten aan beide kanten 10 mm vrij hangen zodat ze niet tegen dingen aan kunnen komen
  3. De plafondsteunen kunnen niet strak tegen een muur gemonteerd worden. Er moet 5 mm ruimte zijn om de lange kant van de clip nog naar achter te bewegen (dit is nodig bij demontage)
  4. De steunen moeten minimaal 150 mm van de buitenkant van de lamellenrails komen
  5. Boort u de clips in het plafond. Boort u in hout → Gebruik dan alleen schroeven. Boort u in een gips plafond→ Gebruik dan ook de pluggen.
  6. Klik vervolgens de rails in de clips. U  hoort een harde klik
  7. Klik vervolgens de lamellen in de runners

 Lamellen monteren

Hieronder ziet u een filmpje van hoe u lamellen met wandsteunen monteert:

https://www.youtube.com/watch?v=R1UJI66iC2Q

Andere raamdecoratie geschikt voor grote ramen
Bent u niet overtuigd van lamellen, maar heeft u wel grote of brede ramen? U kunt ook kiezen voor andere vormen van raamdecoratie, zoals jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen. Deze kunnen niet tot 6 meter breed geproduceerd worden, maar wel tot 4 meter breed.

Jaloezieën op maat voor grote ramen
Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor grote ramen, ze kunnen tot 4 meter breed en hoog worden geleverd. Houten jaloezieën kunnen tot maximaal 2,6 meter worden geproduceerd. Jaloezieën en verticale lamellen lijken erg op elkaar. Beide vormen van raamdecoratie zijn voorzien van lamellen: jaloezieën zijn voorzien van horizontale lamellen en lamellen zijn voorzien van verticale lamellen. U kunt bij allebei de raamdecoratie lamellen kantelen en ophalen.. Beide raamdecoratie zijn verder gemakkelijk schoon te maken, maar bij horizontale jaloezieën zal er snel stof ophopen.

Rolgordijnen op maat voor grote ramen
Rolgordijnen zijn geschikt voor grote of brede ramen, ze kunnen tot 4 meter breed en hoog worden gemaakt. U krijgt bij grote afmetingen een XL systeem, zie voorzien is van een dikkere buis, metalen ketting en grotere montagesteunen. Het rolgordijndoek bestaat uit twee doeken die aan elkaar zijn gemaakt. U kunt bij rolgordijnen niet spelen met de lichtinval, anders dan bij lamellen. Rolgordijnen met een verduisterende stof, zijn dan ook echt verduisterend.

Rolgordijnen voor grote ramen

Vouwgordijnen op maat voor brede ramen
Vouwgordijnen zijn geschikt voor brede ramen, maar niet voor hoge ramen. Vouwgordijnen kunnen tot 4 meter breed en tot 2,6 meter hoog worden geproduceerd. Het vouwgordijn bestaat uit altijd uit één stof, ongeacht de breedte. U kunt met vouwgordijnen niet spelen met de lichtinval, anders dan bij lamellen.

Vouwgordijnen voor brede ramen

Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5-7 werkdagen
  • Laatste leveringen gemiddeld 4,7 dagen