lamellen
Top 5 redenen om te kiezen voor lamellen op maat

Lamellen op maat worden speciaal voor u op maat gemaakt. U bepaalt zelf hoe breed en hoe hoog de lamellen moet worden. Daarnaast bepaalt u de kleur, de lamelbreedte, de bedieningskant en verdere opties. Lamellen op maat zijn ideaal, omdat ze helemaal aansluiten op uw kozijn en voor vele situaties geschikt zijn. Lamellen zijn erg functioneel en gemakkelijk schoon te maken.  

 

1.    Past precies

Lamellen op maat kunnen tot de millimeter nauwkeurig worden gemaakt. Zo kan er voor bijna ieder raam een passende lamellen worden gehangen. Lamellen op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klaar lamellen.

 

2.    Langere levensduur

Maatwerk gaat langer mee dan kant en klare producten. Een lamellen op maat is van hoogstaande kwaliteit. De lamellen en onderdelen zijn beter dan van kant-en-klare lamellen en daarom hebben lamellen op maat een langere levensduur. Ook heeft u garantie op lamellen op maat dus als er een probleem optreedt, wordt dit probleem verholpen of ontvangt u een nieuw product.

 

3.    Gemak

U vraagt vanuit huis kleurstalen aan van de kleuren en stof waarin u interesse heeft. U dient dan de maten op te meten. U kunt via de website bestellen en dan krijgt u bestelling in de meeste gevallen gratis geleverd. U hoeft de bestelling dan alleen op te hangen.

 

4.    Kwaliteit en uitstraling

De kwaliteit van lamellen op maat is erg hoog. Dit zorgt ervoor dat de lamellen een mooie en luxe uitstraling hebben en dat het product lang mee gaat. De lamellen zijn beter en de rails en runner ook.

 

5.    Luxe

Lamellen op maat hebben een luxe uitstraling. De lamellen zijn met een laser op maat gesneden en deze zijn waterpas afgesneden. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende opties om ervoor te zorgen dat de lamellen er nog mooier uit komt te zien.

 

lamellen op maat

Het verschil tussen kant-en-klare lamellen en lamellen op maat

 

U kunt natuurlijk kant en klare lamellen kopen en zelf op maat maken, maar het is wel een precisie werkje. U dient hiervoor wel de tijd te nemen, omdat er een aantal nadelen verbonden zijn aan het zelf op maat maken van een lamellen.

 

·         Geen garantie

Als u zelf een lamellen op maat maakt, heeft u geen garantie meer op dat lamellen. Als er een probleem ontstaat, ook al heeft dat niets met het inkorten te maken,  dan vervalt uw garantie. Bij op maat gemaakte lamellen heeft u 2 jaar garantie op de lamellen.

 

·         Snel kans op fouten

Bij een kant en klaar lamellen die u zelf op maat maakt, heeft u een grote kans om een fout te maken met bijvoorbeeld inkorten.

-       Voor het inkorten van de hoogte kunt u beter eerst wat minder inkorten, mocht u er namelijk teveel vanaf halen dan kunt u het niet meer terugdraaien. Ook is het belangrijk dat van alle lamellen evenveel wordt afgehaald, anders heeft u te maken met ongelijke lamellen.

 

·         Mooie afwerking

De afwerking is minder mooi bij zelf op maat gemaakte lamellen als u het vergelijkt met op maat gemaakte lamellen.

-       Het snijden of knippen van lamellen kan wel eens scheef gaan en dan wordt het daarom

-       De materialen die bij lamellen op maat worden gebruikt zijn kwalitatief beter en luxer.

op maat lamellen

·         Standaarduitvoering

Bij een standaard lamellenset dat u zelf op maat maakt heeft u geen extra opties zoals een bepaalde ketting of systeemkleur, het heeft verder ook geen luxe uitstraling. Bij lamellen op maat kunt u kiezen uit onderstaande opties:

 

-       Platte of gebogen lamel

U heeft bij lamellen op maat een ruime keuze aan kleuren en soorten lamellen. Een lamel kan gebogen of plat zijn. Bij standaard lamellen heeft u deze keuze niet.

-       Pakketzijde kiezen

U kunt zelf kiezen waar het pakket lamellen komt te hangen bij lamellen op maat:

o    Links

o    Rechts

o    In het midden

o    Verdeeld over de linker- en rechterkant

 

-       Lamelbreedte kiezen

U kunt bij standaard lamellen alleen kiezen voor 89 mm lamellen. Bij lamellen op maat heeft u ook de keuze uit:

o    52 mm

o    70 mm

o    127 mm

 

-       Bedieningszijde kiezen

U krijgt bij standaard lamellen de bediening aan de rechterkant, maar bij lamellen op maat kunt u ook kiezen voor een bediening aan de linkerkant.

 

-       Systeemkleur kiezen

De bovenbak en ketting zijn bij standaard lamellen wit, maar bij lamellen op maat kunt u ook kiezen voor bruin en technisch zilver.

 

-       Type montagesteunen

U krijgt bij standaard lamellen plafondclips, maar bij lamellen op maat kunt u ook kiezen voor wandsteunen. Lamellen op maat zijn daarom voor meerdere situaties geschikt.

 

-       Structuur/print kiezen

-       U heeft bij lamellen op maat een ruime keuze aan kleuren, maar ook in structuren en printen. Een lamel kan gaatjes hebben of een transparante streep. Bij standaard lamellen heeft u deze keuze niet.

 

 

·         Kost meer moeite en tijd

Kant en klare lamellen kosten misschien minder geld, maar zeker wel meer tijd en moeite.

Als u lamellen koopt die u zelf op maat gaat maken, moet u deze zelf ophalen of soms betalen voor het thuisbezorgen.  

-       Ook gaat er best veel tijd zitten in het op maat maken. U moet de tijd nemen om door te lezen hoe u aan de slag moet gaan en u moet niet overhaast te werk gaan. Dan maakt u sneller fouten.

 

·         Afmetingen

Qua afmetingen is er ook een groot verschil. Lamellen op maat kunnen breder en groter geleverd worden, maar ook smaller en kleiner dan kant en klare lamellen:

-       Lamellen op maat kunnen tot 6 meter breed geproduceerd worden. Kant en klare lamellen zijn er tot 2,5 meter breed.

-       Lamellen op maat kunnen tot 4 meter hoog geproduceerd worden. Kant en klare lamellen zijn er tot 2,6 meter hoog.

-       Lamellen op maat kunnen vanaf 30 cm breed geproduceerd worden. Kant en klare lamellen zijn er vanaf 900 cm breed.

-       Lamellen op maat kunnen vanaf 20 cm hoog geproduceerd worden. Kant en klare lamellen zijn er vanaf 130 cm hoog.

 witte lamellen

Brandvertragende werking

Een aantal lamellen op maat zijn brandvertragend. Dit is een groot voordeel en daarnaast zorgt dat ervoor dat lamellen voor meerdere woonsituaties geschikt zijn. In sommige woningen is brandvertragende raamdecoratie een eis.

 

Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5-7 werkdagen
  • Laatste leveringen gemiddeld 4,7 dagen